İletişime Geçin: +90 (312) 441 19 53

Türk Vatandaşlığı İşlemleri

 

TÜRK VATANDAŞLIĞINA GEÇİŞ

 

Nasıl ve Ne Zaman Türk Vatandaşlığına Geçebilirsiniz?

Türk Vatandaşlığına Geçmek İçin Neler yapmalısınız..?

Detaylı bilgi, işlemlerinizin başlatılması ve takibi için bizi arayınız….

 

Türk Vatandaşlığına başvurma hakkı, ülkemizde 5 yıl süreyle kanuni ve kesintisiz ikamet etmiş yabancılara veya bir Türk vatandaşıyla evlenmiş yabancılara tanınır.

Türk kanunlarına uygun olarak Türkiye’de oturmak, bir yabancı için Türkiye’de ikamet etmektir. Vatandaşlık başvurusu yapan bir yabancı, ikamet süresi içinde toplamda 180 günü geçmeyecek şekilde Türkiye dışında bulunabilir. Yurt dışında geçirilen zaman, verilen ikamet süresi içinde değerlendirilir.

Bir Türk vatandaşı ile evlenme doğrudan Türk vatandaşlığını kazanma hakkı vermez. Ancak bir Türk vatandaşı ile en az 3 yıl evli olan ve evliliği devam eden yabancılar Türk vatandaşlığını kazanmak üzere başvuruda bulunabilir. Başvuru sahiplerinde;

a) Aile birliği içinde yaşama,

b) Evlilik birliği ile bağdaşmayacak bir faaliyette bulunmama,

c) Millî güvenlik ve kamu düzeni bakımından engel teşkil edecek bir hali bulunmama şartları aranır.

5901 sayılı kanunun ilgili maddesine göre, anne ve/veya babaları nedeniyle Türk vatandaşlığını kaybetmiş kişiler, 18 yaşını doldurduktan sonraki 3 yıl içerisinde seçme hakkını kullanarak, Türk vatandaşlığına başvuru yapabilirler.

Etkim Danışmanlık olarak, bilgi birikimimizi ve tecrübemizi 13 yıldır sizin hizmetinize sunmaktayız.

 

vatandaşlık

vatandaşlık